Salming 12k

Distans: 12 km - Start: Sisjö Scoutstuga - Mål: Slottskogsvallen - Starttid: Lördag 13/1 14:00 - Vätskestationer: 1 st - Bagdrop: Ja, vi kör mindre väskor med överdragskläder/ombyte till mål - Bana: Sisjön-Änggårdsbergen-Slottsskogen (för detaljerad banbeskrivning se nedan) -  Max antal deltagare: 300 st

Varmt Välkomna! 

Årets hetaste nyhet! Distansen 12k har premiär 2018 och riktar sig till dig som vill komma ut på trailtävling för första gången, till dig som vill uppleva en liten bit av Sandsjöbackareservatet men inte vill springa så långt, till dig som tycker om att springa snabbt, till dig som gärna njuter av distanser runt milen och till alla er som av någon annan anledning helst springer 12km just den här helgen. Alla är välkomna! Starten går vid Sisjö Scoutstuga och banan löper sedan därifrån in till målområdet på Slottskogsvallen. 

Startområde

Starten av 12k går vid Sisjö Scoutstuga. Det finns tillgång till toalett, värme och nummerlappsutdelning (90-20min innan start) vid start. Vi har ett begränsat antal parkeringar att tillgå vid startområdet och rekommenderar att ni som ska springa antingen får skjuts men allra helst åker kollektivt till startområdet. Exempelvis går buss 84 från Marklandsgatan och buss 83 ända fram till start och hållplatsen som heter Askims svartmosse. 

Obligatorisk utrustning

  • Karta (fås i startkuvertet)
  • Mobiltelefon

Banbeskrivning

0 - 3,8 km Banan börjar med ett lättlöpt parti på blandade underlag i form av stigar, grusvägar och lite asfalt. Först nedför, därefter flackt genom Fässbergsdalen in i västra Mölndal.

3,8 - 7,4 km Några branta stigningar och ett väldigt kort asfaltsparti. Därefter en lång och relativt tekniska passage genom den smala Mölndalsravinen. Avslutas på toppen av Änggårdsbergen med vidunderlig utsikt över Göteborg.

7,4 - 9,7 km Nedför – lättlöpt på breda fasta stigar genom Botaniska Trädgården.

9,7 - 12 km Asfalt genom Slottsskogen och mot slutet en kort trailpassage där du som en sista twist tar dig över den sista backen och vidare in mot Slottsskogsvallen och välförtjänt målgång.

STM 12k

GPX-fil för nedladdning här.