Välkommen till Tjolöholm Edition

24:e maj - 7 - 15 - 30 - 45 - 60 km

För alla som sprungit slingorna vid Tjolöholm i kyla och mörker i samband med starten på Sandsjöbacka Trail 50 miles, och för alla andra, ger vi er nu Tjolöholmstrailen by Sandsjöbackatrail!

En möjlighet att springa fru Dicksons gamla underbart vackra promenadstigar i vårväder och dagsljus. Loppet startar och slutar vid Manegen helt nära Tjolöholms slott och försiggår på två natursköna slingor, den första runt Storeskog - den yttersta udden på Tjolöholmshalvön, och den andra genom Stuteribergen - det bergiga skogsområdet i Tjolöholms norra ände. Vätska och energi finns vid varvning vid Manegen och efter målgång serveras något ätbart. Du kan välja på 7.5 km (enbart Storeskogsslingan), 15 km, 30 km, 45 km eller 60 km. Alla distanser utom 7.5 km springs alternerande mellan Storeskogsslingan och därefter Stuteribergen i ett till fyra varv.

Bana:

Banan är naturskön och varierande med både snabba partier och delar med riktigt tricksigt underlag. Miljön skiftar mellan utsikt över Kungsbackafjorden och alla dess små öar, parkkänslan nära slottet och djup mossbelupen storskog. Med tävlingscentrum vid manegen kan vi även erbjuda en publik- och familjevänlig tillställning med gott om möjligheter för nära och kära att heja.

Storeskogsslingan inleds med två kilometer plan och snabb grus- och mittsträngsväg ut mot udden. Därefter smalnar stigen successivt av till skogsstig som ringlar sig längs strandkanten och upp genom skogsdungen. Mestadels snabb och fin skogsstig men det finns ett par tekniska branta nedförsbackar och handgjorda stentrappor som kräver precision i steget. TIllbaka mot slottet i parkmiljö och med ett par passager går även på stenmurar över grunda havsvikar, även här krävs att man har koll på fötterna. Sista delen av slingan går på klippor över vattnet, förbi hamnen och sedan brant upp i skogen öster om slottet innan man är tillbaka vid Manegen igen.

Stuteribergen nås även den efter en bits plan och snabb löpning längs och över fälten till Tjolöholms gård. Härifrån bär det av uppför, först på traktorstig sedan åter på Dicksons promenadstigar. Djupt inne i skogen springer vi än uppför än nedför mossbelupna gamla stentrappor. Ta det försiktigt nedför där det är brant, om stenarna är blöta är de rejält hala. Vid kvarndammen finns ett vindskydd och runt dammen planar banan äntligen ut lite igen, njut av utsikten över vattenspegeln och samla kraft för sista stigpassagen ner mot havet och sedan en bit väg tillbaka till Manegen igen.

Pris:
7.5 km - SEK 250
15 km - SEK 300
30 km - SEK 350
45 km - SEK 400
60 km - SEK 450

Inkluderar:

  • Parkering
  • Tidtagning med varvtider
  • Markerad bana
  • ITRA-gradering
  • Vätska/energi vid varvning
  • Mat och dryck vid målgång
  • Medalj
  • Härlig stämning

 

 

Starttider:
60 km - 09:00
45 km - 10:00
30 km - 11:00
15 km - 12:00
7.5 km - 13:00