Fredag 14k Black

Distans: 14 km
Start: Sisjö Scoutstuga
Mål: Skansen Kronan
Starttid: Fredag 11/1 kl 18:00
Vätskestationer: 1 st
Bagdrop: Ja, vi kör mindre väskor med överdragskläder/ombyte till mål
Bana: Sisjön-Änggårdsbergen-Skansen Kronan (för detaljerad banbeskrivning se nedan)
Höjdmeter: 306 m

Varmt välkomna till 14k!

Fredagkväll kickar vi igång Sandsjöbacka Trail med 14k i pannlampans och månens sken. Tävlingen startar vid Sisjö Scoutstuga och löper enligt bansträckningen nedan på en reflexmarkerad bana till målområdet på Skansen Kronan. Vill ni ha en stämningsfull start på helgen och Sandsjöbacka Trail ska ni inte missa den här tävlingen. Loppet är en del i Sprinttrippeln. Distansen 14k är en utveckling 2018 års tävlings 12k, helt enkelt lite mer stiglöpning. Tävlingen riktar sig till dig som vill komma ut på trailtävling i mörkret, till dig som vill uppleva en bit av Sandsjöbackareservatet men inte vill springa tävlingens längre distanser, till dig som gärna njuter av distanser runt milen och till alla er som av någon annan anledning helst springer 14 km just den här fredagkvällen. Löpning i pannlampans sken tillsammans med andra medtävlande är en svårslagen upplevelse!

Startområde

Starten av 14k går vid Sisjö Scoutstuga. Det finns tillgång till toalett, värme och nummerlappsutdelning (90-20min innan start) vid Sisjö Scoutstuga. Vi har ett begränsat antal parkeringar att tillgå vid startområdet och rekommenderar att ni som ska springa antingen får skjuts men allra helst åker kollektivt till startområdet. Rosa och blå expressbuss går i tät trafik längs övre husargatan förbi målområdet. Byt till buss 83 eller 84 vid radiomotet för att komma till ändhållplatsen Askims svartmosseväg som ligger 100 meter från starten.

Obligatorisk utrustning

- Karta (fås i startkuvert)
- Pannlampa
- Mobiltelefon
- Sandsjöbacka Trails Soft Cup (fås i startkit). Inga engångsmuggar används vid våra depåer.
- Nummerlapp med tidtagningschip (fås vid nummerlappsutdelning vid respektive start)

Banbeskrivning

Från starten vid Sisjö scoutstuga har vi en ny slinga på stigar och motionsspår öster om Sisjön innan banan ansluter till de andra loppens sträckning med den klassiska passagen över Söderleden, genom Mölndalsravinen, Änggårdsbergen och Botaniska. Sträckningen från Lilla Änggården till målet på Skansen kronan är såklart också helt ny.