Lördag 14k

Distans: 14 km
Start: Sisjö Scoutstuga
Mål: Skansen Kronan
Starttid: Lördag 12/1 14:00
Vätskestationer: 1 st
Bagdrop: Ja, vi kör mindre väskor med överdragskläder/ombyte till mål
Bana: Sisjön-Änggårdsbergen-Skansen Kronan (för detaljerad banbeskrivning se nedan)

Varmt välkomna till 14k!

Distansen 14 km har premiär 2019 och riktar sig till dig som vill komma ut på trailtävling för första gången, till dig som vill uppleva en bit av Sandsjöbackareservatet men inte vill springa tävlingens längre distanser, till dig som tycker om att springa snabbt, till dig som gärna njuter av distanser runt milen och till alla er som av någon annan anledning helst springer 14 km just den här helgen. Alla är välkomna! Starten går vid Sisjö Scoutstuga och banan löper sedan därifrån in till målområdet på Skansen Kronan.

Startområde

Starten av 14k går vid Sisjö Scoutstuga. Det finns tillgång till toalett, värme och nummerlappsutdelning (90-20min innan start) vid Sisjö Scoutstuga. Vi har ett begränsat antal parkeringar att tillgå vid startområdet och rekommenderar att ni som ska springa antingen får skjuts men allra helst åker kollektivt till startområdet. Exempelvis går buss 84 från Marklandsgatan och buss 83 ända fram till start och hållplatsen som heter Askims svartmosse.

Obligatorisk utrustning

- Karta (fås i startkuvert)
- Mobiltelefon
- Sandsjöbacka Trails Soft Cup (fås i startkit). Inga engångsmuggar används vid våra depåer.
- Nummerlapp med tidtagningschip (fås vid nummerlappsutdelning vid respektive start)

Banbeskrivning

Från starten vid Sisjö scoutstuga har vi en ny slinga på stigar och motionsspår öster om Sisjön innan banan ansluter till de andra loppens sträckning med den klassiska passagen över Söderleden, genom Mölndalsravinen, Änggårdsbergen och Botaniska. Sträckningen från Lilla Änggården till målet på Skansen kronan är såklart också helt ny.